QUARES RESIDENTIAL INVESTMENT VERWERFT RESIDENTIEEL GEBOUW IMPERIAL OP TOUR & TAXIS VAN NEXTENSA.

Quares Residential Investment en Nextensa kondigen de succesvolle acquisitie aan van de residentiële nieuwbouw Imperial op de site van Tour & Taxis in Brussel. De notariële akte voor de verkoop van het volledige gebouw werd verleden op 29 december 2023 en de oplevering is voorzien in het laatste kwartaal van 2024

Calendar icon02 januari 2024

       De verwerving markeert een volgende mijlpaal in de groei en ontwikkeling van de vastgoedportefeuille van Quares Residential Investment en past binnen de commerciële verkoopactiviteiten van Nextensa.

Imperial, gelegen in een nieuw stadsdeel op de historische Tour & Taxis site, huisvest dertien energiezuinige appartementen met één tot vier slaapkamers en wordt gekenmerkt door een doordacht ontwerp van architectenbureau Sergison Bates en een duurzaam karakter. Het gebouw maakt deel uit het van de tweede fase van het Park Lane project dat bestaat uit 346 appartementen verdeeld over 11 compacte gebouwen. In totaal zijn reeds meer dan 60% van deze wooneenheden gereserveerd of verkocht.

“We zijn enthousiast over deze samenwerking met Quares aan wie wij voor de eerste keer een appartementsgebouw in zijn geheel verkopen. Deze verkoop bevestigt dat het Park Lane project en het 15-minuten wijkconcept van Tour & Taxis werkt.” verklaart Michel Van Geyte, CEO Nextensa.

Met deze acquisitie versterkt Quares Residential Investment zijn positieals ambitieuze investeerder in duurzaam residentieel vastgoed en bevestigt het de toewijding aan het ter beschikking stellen van kwalitatieve, betaalbare huisvesting voor de Belgische huurmarkt.

“De verwerving van het gebouw Imperial, ontwikkeld door Nextensa, is een belangrijke stap voor Quares Residential Investment en past in onze langetermijnstrategie om tegen 2030 een duizendtal gezinnen toegang te geven tot een duurzame maar betaalbare huurwoning.” verklaart Romeo Mercken, Head of Quares Investment Services

Voor meer informatie over Quares Residential Investment en haar residenties, kunt u terecht op qrinvest.be. Voor meer informatie over het Park Lane project kan u terecht op parklane.brussels.

Overzicht