Over QRI

WIJ INVESTEREN IN DUURZAAM RESIDENTIEEL VASTGOED

Quares Residential Investment, opgericht in 2022, staat in voor duurzame, kwalitatieve en betaalbare woningen die toegankelijk zijn voor een breed publiek in de Belgische huurmarkt.  Wij verhuren kwalitatieve (ver)nieuwbouwappartementen gelegen in België, specifiek op locaties waar wonen, werken en ontspannen samenkomen. Een energiezuinig pand verlaagt energiekosten voor een huurder, waardoor er meer maandelijks budget overblijft om uit te geven aan huur.

WIJ INVESTEREN IN...

  • Wij investeren in (ver)nieuwbouwprojecten in België. Onze focus ligt op de ontwikkeling van studio's en appartementen met één tot twee slaapkamers. Daarnaast richten we ons op duurzame projecten met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van minder dan 65 kWh/m²/jaar, waarbij we streven naar de hoogste EPC-klasse A.
  • Onze investeringskeuzes omvatten ook steden en gemeenten met een aanzienlijke economische activiteit. We geloven in de potentie van locaties die bruisen van bedrijvigheid en economische kansen.
  • Een ander belangrijk criterium voor onze investeringen is vlotte bereikbaarheid. We omarmen het principe van de 15-minutenstad, waarbij we streven naar een optimale toegankelijkheid tot verschillende voorzieningen binnen een straal van 15 minuten. Dit draagt bij aan het creëren van leefbare en dynamische gemeenschappen waar bewoners gemakkelijk toegang hebben tot essentiële diensten en recreatieve mogelijkheden.

Onze duurzaamheidsambities

Duurzaamheid, hernieuwbare energie en innovatie zijn voor ons meer dan woorden;ze leiden ons handelen.
Dit weerspiegelt onze toewijding aan milieubehoud, welzijn en bedrijfsintegriteit.

  • Onze milieuambities omvatten klimaatdoelen voor 2030, waarbij maximaal 10% van onze appartementen met gas wordt verwarmd en minstens 90% een energieverbruik onder 65 kWh/m²/jaar heeft. . Het gemiddelde waterverbruik in onze appartementen streven we naar 10% onder het Belgisch gemiddelde.
  • Sociaal richten we ons op betaalbaar wonen, met minstens 10% van de appartementen verhuurd onder de lokale markthuur, actieve non-discriminatie en aandacht voor de toegankelijkheid voor mindervaliden.
  • Ons deugdelijk bestuur omvat halfjaarlijkse CSR-rapportage, onafhankelijke gebouwswaardering, een investeringscomité met externe leden, jaarlijkse audit door een bedrijfsrevisor en een transparante vergoedingsstructuur.

Gasloos

Woonst voor ieder

Betaalbaar wonen

Groene energie

Audit & monitoring

Onze aanpak werkt

Bekijk alles
24/7 Service Desk