Quares Residential Investment heeft haar eerste acquisities afgerond

Met veel trots kondigen wij twee recente acquisities aan van Quares Residential Investment in Mechelen en in Mortsel. Niet enkel spelen deze eerste projecten in op de heersende demografische groei, maar ze passen ook perfect binnen onze duurzaamheidsambities. Het klimaat van stijgende energiekosten zet onze duurzaamheidspeiler extra in de verf en maakt de aangekochte woonunits nog relevanter voor onze huurders.

Calendar icon20 juli 2022

Auweghem

Het eerste project “Auweghem” is gelegen aan de westelijke rand van Mechelen en is ontwikkeld door CoGiVa. Op deze site hebben wij 13 appartementen aangekocht voor een investeringswaarde van ongeveer €4,6 miljoen. Kopen van hoogwaardig afgewerkte en energiezuinige appartementen wordt voor particulieren in Mechelen moeilijker door de toenemende populariteit van deze stad en de daarmee gepaarde prijsstijgingen. Wij zijn daarom verheugd dat wij deze ruime appartementen kunnen aanbieden aan onze toekomstige huurders om er hun thuis van te maken.

Voor zij die op zoek zijn naar een vijftien-minuten-stad is dit project ideaal gelegen. Werken en ontspannen gebeuren dicht bij huis. Door de ligging van “Auweghem” zullen deze appartementen niet enkel interesse opwekken bij zij die in de stad zelf werken, maar zullen zij ook in trek zijn bij pendelaars. Het treinstation is namelijk een korte fietstocht verwijderd en de oprit naar de autosnelweg die Antwerpen en Brussel met elkaar verbindt is makkelijk en snel bereikbaar. De oplevering van deze appartementen wordt voorzien in het tweede kwartaal van 2023. 

Edwardshof

We tekende ook recent een aan- en verkoopbelofte voor een tweede project “Edwardshof”, bestaande uit 10 studio’s met ingerichte gemeenschappelijke ruimte en 3 nieuwbouwappartementen. De ontwikkelaar is Dethier en het project is gelegen op een oude schoolsite in Mortsel. Deze acquisitie heeft een totale investeringswaarde van ongeveer €2,9 miljoen.

De gebouwen zelf voldoen aan de huidige normen inzake duurzaamheid, maar wij besloten om hier de lat hoger te leggen. Door het plaatsen van bijkomstige zonnepanelen op onze daken zal het e-peil zakken tot onder E-20. In samenspraak met de ontwikkelaar hebben wij de meest optimale configuratie uitgedokterd om elke stakeholder tegemoet te komen: onze huurders, onze investeerders en vooral onze planeet.

Mortsel is een aantrekkelijke locatie door elementen zoals bereikbaarheid, beleving en de aanwezigheid van een sterk cultureel centrum. In Mortsel zelf ligt dit project in een rustige straat, doch op een steenworp van de tram én de trein welke Antwerpen en Brussel verbindt. Een ideale uitvalsbasis voor jong professionelen. De werken lopen stillaan op hun einde. De oplevering vindt midden december 2022 plaats.

Achter de schermen stelt ons team alles in het werk om een vliegende start te maken met de commercialisatie en bewoning van deze appartementen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over Quares Residential Investment?
Neem dan contact op met ons: 

Overzicht